Danny Hollestelle

Prix Veuve Clicquot: zakenvrouw van het jaar 2015

1. Waarom heb je “ja” gezegd tegen Picknick met een Klik?
Er is simpelweg geen goede reden te bedenken, waarom ik ‘nee’ zou zeggen.

2. Ik geloof heilig in de kracht van connecties en samenwerken.
Connecties helpen je namelijk vooruit als individu en als onderneming, maar ook als regio en als samenleving. Je komt verder doordat je kennis deelt en ervaringen uitwisselt. Door het linken van personen en organisaties aan elkaar, worden krachten gebundeld, creëer je synergie en wordt 1 + 1 niet 2, maar 3. En dat is precies waar Picknick met een Klik over gaat en waarom ik graag aan dit initiatief wil bijdragen.

3. Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Ik ben een gedreven, pragmatische en leergierige ondernemer met passie voor het 143-jarige familiebedrijf. Vanuit een positief-kritische blik en met gevoel voor onderlinge verhoudingen onderneem ik zakelijke en maatschappelijke activiteiten. Ik richt me hierbij op het doelmatig leggen van verbindingen en het optimaal laten functioneren van mijn onderneming ten gunste van alle stakeholders.

4. Waarvan krijg jij energie?
Het allerleukste is toch het binnenhalen van een grote order. Dat geeft zo’n kick! Vooral als de deal dankzij een team effort is gerealiseerd. En een succesvolle oplevering is dan natuurlijk de ultieme bekroning.

Overall geeft de essentie van het ondernemen me de nodige portie energie. Waarmee kun je onderscheidend zijn ten opzichte van concurrenten? Waar liggen de kansen en hoe creëer je kansen? Hoe blijf je succesvol? Je moet continu laveren en inspelen op toekomstige ontwikkelingen. Niets blijft hetzelfde.

Om ‘af te kunnen schakelen’ heb ik letterlijk afstand nodig. Dan ontstaat er ruimte en kan ik zaken op een rij zetten en relativeren. In dat opzicht is reizen, of beter gezegd avonturieren voor mij dé ultieme manier om tot rust te komen en de spreekwoordelijke batterij op te laden.

5. Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer?
Dat fouten maken mag en zelfs moet. Als zesde generatie én als ‘dochter van de baas’ ben ik mijn eigen koers moeten gaan varen. Natuurlijk gaat dat met vallen en opstaan. Maar van fouten maken, leer ik en met het behalen van eigen successen bouw ik ervaring, vertrouwen en respect op.

Een eigen, objectief oordeel vormen en luisteren naar mijn onderbuikgevoel zijn daarbij cruciale lessen geweest.

6. Wat is het beste advies dat jij van iemand gekregen hebt?
Als er allerlei, vaak persoonlijke belangen door elkaar heen gaan spelen, zei mijn vader altijd:
“Er is maar één belang en dat is het bedrijfsbelang.” Uiteindelijk is alles hieraan ondergeschikt, want gaat het met de onderneming goed, dan profiteert iedereen daarvan.

7. Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven?
Tijdens een unieke wereldreis in 2001 voerde ik in opdracht van de firma Wilkore in Melbourne, Australië, een marktonderzoek uit op het gebied van geautomatiseerde containeropslag. Een aantal jaren later resulteerde dit voor Koninklijke Hollestelle in de realisatie van een succesvol containerkraan-project voor ’s werelds grootste opslag faciliteit in Sydney. Een unicum en het begin van een mooie carrière die in 2015 werd bekroond met de Prix Veuve Cliquot.

8. Wat mag een ondernemer verwachten van jou, als inspirator?
Een actief luisterend oor, waarmee ik jou met gezond verstand en vanuit een positief-kritisch blik wil prikkelen, motiveren, inspireren en adviseren.

9. Wat verwacht jij als inspirator van jouw ondernemers?
Passie voor je droom, intelligentie om je plan te bedenken, lef om te doen en doorzettingsvermogen om vol te houden.

10. Wat is jouw favoriete ondernemersquote?
Luctor et Emergo: ik worstel en kom boven
Omdat ik als trotse Zeeuw er in geloof dat succes grotendeels maakbaar is en aanval nog altijd de beste verdediging is.