Herman Molenaar

1. Waarom heb je “ja” gezegd tegen Picknick met een Klik?
Warm aanbevolen door goede vrienden. Het concept spreekt aan omdat ik geloof dat je moet leren van de fouten van anderen, omdat het leven te kort is om ze zelf allemaal te maken. Win-win!

2. Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Werken is samenwerken. Alleen kan niemand het. Wat ik terug krijg (en herken) van anderen is dat ik een authentiek leider ben, met visie en daadkracht. Positieve eigenschappen zijn: goed luisteren, direct en doelgericht, betrouwbaar, eerlijk en open. Ik wil graag winnen, succesvol zijn en geef niet op. Samenwerken doe ik op basis van smart trust en kom dan wel eens bedrogen uit. Valkuilen zijn perfectionisme en te veel zelf willen doen.

Kernwoorden:
Stripboeken fanaat / Workaholic / Klein hartje / Echtgenoot en erg trotse vader van 3 prachtige dochters / Maatschappelijk zeer betrokken / Open, eerlijk en direct / Hands on / Te vertrouwen / Natuurlijke leider / Ongeduldig / …CFO

3. Waarvan krijg jij energie?
Succes en collega’s. Het is iedere keer weer een prachtig moment als klanten voor ons kiezen en ook als ze tevreden zijn over hetgeen geleverd wordt. Mensen die positief verrassen en menskracht.

4. Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer?
Leren moeten we elke dag en er zijn dus veel leermomenten. Als ik er één moet kiezen dan is dat een faillissement van een onderneming waar ik mede-eigenaar van was.

5. Wat is het beste advies dat jij van iemand gekregen hebt?
“Reken niet op waardering, als je het krijgt is het mooi meegenomen.”
“Nadenken is niet niks doen.”

6. Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven?
Zakelijk en persoonlijk liggen in het ondernemen en leven dicht bij elkaar c.q. tegen elkaar aan. Er is veel wat ik niet snel zal en of wil vergeten, maar de start van het mooie Nederlandse Vanderlande, inmiddels 10 jaar geleden, is een groot succes.

7. Wat mag een ondernemer verwachten van jou, als inspirator?
What you see is what you get. Ik ben deelnemer van een aantal raden van advies en -commissarissen. Ik heb geleerd dat het belangrijk is om verwachtingen vooraf over en weer goed af te stemmen. Niemand kan gedachten lezen. En als ik iets niet weet dan zeg ik dat gewoon.

8. Wat verwacht jij als inspirator van jouw ondernemers?
Dat ze zich kwetsbaar en open opstellen en dat ze met ideeën en oplossingen komen. Positieve energie en humor.

9. Wat is jouw favoriete ondernemersquote?
“It is better to understand a little than to misunderstand a lot.”