Ron Steenkuijl

adg-logo-fc

ADG dienstengroep behoort tot de 10 grootste werkgevers in Nederland en is als familiebedrijf sinds 1952 uitgegroeid tot een groep met bijna 50.000 medewerkers. ADG dienstengroep is de holding en kent een 7 tal autonome merken welke actief zijn in de zakelijke dienstverlening op het gebied van facility management, personeelsdiensten en zorg & welzijn..

1. Waarom heb je “ja” gezegd tegen Picknick met een Klik?
Ik heb ja gezegd omdat ik geloof in het goede van het oude en het betere van het nieuwe. Door in de kracht van het verschil tot daadkracht te komen tussen starter en ondernemer. Picknick met een Klik faciliteert dit op een originele natuurlijke wijze.

2. Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Ik quote een recente uitspraak van een journalist: “Ondernemers met een visie op het bedrijfsleven en de economie zijn talrijk. Ondernemers met een visie op de samenleving zijn echter minder gemakkelijk te vinden.”

3. Waarvan krijg jij energie?
Om als ondernemer veel meer maatschappelijke relevantie te bieden dan enkel winst en werkgelegenheid.

4. Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer?
Dat een door mij zeer gewaardeerd mens tegen mij zei: “Leerlingen worden meesters en meesters geven om anderen te laten leren net zoals jij hebt mogen leren van jouw meesters. Het is nu tijd dat jij meester wordt.”

5. Wat is het beste advies dat jij van iemand gekregen hebt?
Dat het hart van een ondernemer niet enkel mag tikken als kasregister.

6. Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven?
Het moment dat mijn telefoon bijna ontplofte toen via een persbericht bekend werd dat wij na een half jaar volledige geheimhouding een grote merger & aquistion realiseerde van een beursgenoteerde marktpartij waar gerenommeerdere con-collega’s dachten dat zij de buit al lang binnen hadden. Dus niet!

7. Wat mag een ondernemer verwachten van jou, als inspirator?
Ik zie het als elkaar in gelijkwaardigheid ontmoeten en uitdagen en zo voor beiden tot nieuwe persoonlijke inzichten te komen.

8. Wat verwacht jij als inspirator van jouw ondernemers?
Een open houding met een goede voorbereiding, zodat onze ontmoetingen maximaal rendement opleveren. En de bereidheid om gemaakte afspraken in de tijd tussen de gesprekken ook aan te gaan.

9. Wat is jouw favoriete ondernemersquote?
Iedereen zei dat het niet kon tot ‘hij’ kwam en niet wist dat het niet kon en het gewoon deed.