Maddy Goossens

 

Vast & Goed

 

 

 

“Mijn droom in ondernemen is: Ondernemen blijvend ervaren alsof het een hobby is! Er is niks mooiers dan dat je graag met je onderneming bezig bent en dat plezier het eerste is waar je aan denkt als iemand je vraagt wat ondernemen is.”

 

Waarom heb je JA gezegd tegen Picknick met een Klik?

Waarom? Ik geloof in ondernemerschap en kansen pakken en geniet van ‘jong’ talent welke door eigen initiatief en met frisse ideeën willen vlammen! Daarbij zijn zowel het concept als het enthousiasme van Rachel erg inspirerend en geven ze gelijk een goed gevoel. Een gevoel om iets te kunnen bijdragen aan fris ondernemerschap en daar hebben we juist in deze economische periode extra behoefte aan.

Wat is het ondernemersgevoel voor jou?
Ondernemen is voor mij: je droom waarmaken door met hard werken te laten zien dat je eigen ‘baas’ kunt zijn. Ik wil dit verder uitleggen: Je droom waarmaken dat staat er voor dat ondernemen altijd vanuit je hart moet komen, dat moet een positief kriebelend gevoel geven om datgene waar te maken waar je van droomt.

Hard werken is vervolgens een basis- essentie van eigen ondernemerschap waarbij ik dat niet vertaal als uitsluitend veel uren maken! Ik zie vooral dat je er volledig voor moet gaan en die drempels pakt die nodig zijn om als ondernemer te kunnen slagen. Eigen ‘baas’ zijn is zelf mogen maar ook zelf moeten beslissen! Zelf mogen beslissen is altijd dé grote wens maar als je voor grote significante vraagpunten staat dan is het aan jou als ondernemer om te beslissen en dat maakt je eigen ‘baas’. Uiteraard alles in harmonie met je kriebelend ondernemersgevoel en de warme inspiratie van mensen in je werk- en leef-omgeving.

Wat is jouw droom in ondernemen?
Mijn droom in ondernemen is: Ondernemen blijvend ervaren alsof het een hobby is! Er is niks mooiers dan dat je graag met je onderneming bezig bent en dat plezier het eerste is waar je aan denkt als iemand je vraagt wat ondernemen is. Dat plezier en enthousiasme geeft altijd dé energie die er voor zorgt dat ondernemen leuk blijft. Dat krijg je door de kick als weer iets lukt en loopt zoals je het gehoopt had! Ik blijf mijn hele leven ondernemen en geloof ook niet dat daar een leeftijdsgrens aan zit. Dat plezier is die altijd durende inspiratie bron om samen met anderen van ondernemen te genieten.

Wat is jouw beeld over de toekomst van ondernemen?
Ondernemen in de toekomst zal nog meer samenwerken zijn! Samen, omdat de marktop elk speelveld steeds transparanter, opener en sneller zal worden en dat je bij moet blijven om te kunnen excellereren. Open staan voor kennis en informatie en die om weten te zetten naar je eigen tastbare doelen. Dat kun je niet alleen bijhouden, vandaar dat geven en krijgen steeds meer nodig zal blijken te zijn in de toekomst. 

Wie inspireert jou?
Elke ondernemer of onderneming klein of groot die het beter en onderscheidend doen, inspireren mij! Heerlijk om te horen of lezen dat er nieuwe ideeën zijn of ontwikkelingen die succesvol zijn. Prachtig om te ervaren als gast dat een winkel of restaurant mij een warm goed gevoel geeft. Die inspiratie hoop ik ook te krijgen bij de deelnemers en daar kijk ik dan ook naar uit.

Wat kan jij startende ondernemers bieden als inspirator?
Ik wil een luisterend oor zijn, een warm advies geven, een scherpe blik werpen maar vooral vanuit gezond boeren verstand mijn ervaringen van 37 jaar ondernemen delen. Enerzijds mijn ervaring om een familiebedrijf uit te laten groeien tot een werk-familie van 800 man en anderzijds het weer opstarten van mijn nieuwe bedrijf zijn allebei rijpe bronnen van ondernemerslessen. Graag deel ik dit omdat ik geloof in enthousiasme en het plezier van ondernemerschap. Delen wordt dan vermenigvuldigen!