Marc van Delft

 Marc van delft

Van Delft Groep

 

 

“Succesvol ondernemen doe je met je hele lijf. Je geeft je omgeving energie en hebt een innerlijk drive om te presteren. Je durft  grenzen op te zoeken met de kans er soms overheen te gaan.”


 

Waarom heb je JA gezegd tegen Picknick met een Klik?

Ondernemen is voor mij  een roeping. Een drang om alleen of samen met anderen iets moois te creëren. Picknick met een Klik brengt mij in contact met mensen die dezelfde  passie voor ondernemen delen.  Als Inspirator is het mijn doel om de deelnemers te  helpen met  vragen die ze niet uit een boekje kunnen leren.  Uit ervaring weet ik dat de groei van een onderneming niet zozeer afhankelijk is van omgevingsfactoren maar veel meer een resultante is van de persoonlijke groei  van de ondernemer.

Wat is het ondernemersgevoel voor jou?

Succesvol ondernemen doe je met je hele lijf. Je geeft je omgeving energie en hebt een innerlijk drive om te presteren. Je durft  grenzen op te zoeken met de kans er soms overheen te gaan. Maakt fouten om ervan te leren. Een ondernemer weet waar hij of zij goed in is, maar  weet nog beter waar andere beter in zijn.  Een ondernemer benut niet alleen kansen maar creëert ze.

Wat is jouw droom in ondernemen?

Als 4de generatie is het mijn droom om ons familiebedrijf goed over te dragen aan een volgende generatie.  De reden waarom ons bedrijf al zolang kan bestaan ligt volgens mij verborgen in onze  5 kernwaarden:

Eenvoud: We doen gewoon en doen het gewoon.
Passie:  Ons enthousiasme werkt aanstekelijk
Humor:  Onze glimlach geeft duurzame energie.
Familie:  De ander is belangrijk voor ons
Horizon:  Wij zijn nieuwsgierig en ontdekken zo nieuwe werelden

Wat is jouw beeld over de toekomst van ondernemen?

Ondernemend zijn wordt een noodzakelijke eigenschap om verder te komen in het leven.

Onze kinderen groeien op in een tijd van overvloed en waar er voor je gezorgd wordt.  We zullen ze moeten voorbereiden op een toekomst van schaarste waarin hun bedjes niet meer gespreid zullen zijn. Daarnaast is de wereld nog nooit zo klein geweest en liggen er kansen in overvloed voor degene die ze willen zien en hieraan willen werken. Wat altijd hetzelfde zal blijven is dat ‘ondernemen’ een werkwoord is.  Ondernemers die met een open blik aan hun bedrijf en aan zichzelf willen blijven werken zullen succesvol zijn. De ondernemer van de toekomst weet anderen  inspireren en aan zich  te binden door een goed en oprecht verhaal . Een succesvol ondernemer is in mijn optiek alleen succesvol als hij of zij  ook als mens geslaagd is.

Wie inspireert jou?

De meeste inspiratie haal ik  uit degene die me het meest nabij zijn . Inspiratie zit voor mij dus niet in het grootste, mooiste of beste van iets.  Mensen die echt en oprecht zichzelf durven te laten zien.

Wat kan jij startende ondernemers bieden als inspirator?

Ik neem mezelf,  mijn levenservaring en visie op ondernemen mee.  In mijn dagelijks werk ben voornamelijk bezig met de commerciële kant van het ondernemen, marketing,  Innoveren, en het ontwikkelen van concepten en lange termijn visie. Daarnaast kan ik deelnemers verder helpen met hun  persoonlijke groei als ondernemer.  Hierbij heb ik de stellige overtuiging dat ieders toekomst maakbaar is.