Niels Pilaar

 

Coram

 

 

“Waar is ons engagement om deze wereld een betere wereld te maken? Bij wie anders dan bij de ondernemers?”

 

 


Waarom heb je JA gezegd tegen Picknick met een Klik?

Ik heb JA gezegd, omdat je alleen maar kunt vermenigvuldigen als je ook kunt delen. Qua opzet kan het niet anders dan dat het een wederzijds delen wordt. Oud geeft jong een stukje ervaring en wellicht ook wijsheid. Jong geeft oud de vernieuwing, het gevoel van nu.

Wat is het ondernemersgevoel voor jou?

Ondernemen is in mijn angst durven gaan. Gaan waar ik nog niet geweest ben, waar ik bang voor ben en tegelijk weet dat ik het zou kunnen kunnen, anders had ik er geen angst voor. Die overwinning op mijzelf geeft een onbeschrijfelijke vreugde en voldoening. De rest kan een leuke bijzaak zijn.

Wat is jouw droom in ondernemen?

Zie 2: altijd mijn eigen grenzen verkennen. We komen op aarde met niks en we gaan weer met niks. Wellicht kunnen we sterven in het besef dat we geleefd hebben wie konden zijn. Is het niet ontzettend jammer als we sterven zonder dat gevoel?

Wat is jouw beeld over de toekomst van ondernemen?

Duurzaamheid. Hoe durven we nog te ondernemen zonder ons te beseffen dat we vandaag bouwen voor morgen. Alles wat we nu doen laat een footprint achter voor onze kinderen en kleinkinderen. Waar is ons engagement om deze wereld een betere wereld te maken? Bij wie anders dan bij de ondernemers?

Wie inspireert jou?

Naast vele anderen is mijn top 3: Alex Vartman, Byron Katie, en Arnaud de Waij.

Wat kan jij startende ondernemers bieden als inspirator?

35 jaar ervaring in internationaal zaken doen. Van kleine bedrijven tot middelgrote ondernemingen (2M tot 160M). Van groei en ondergang. Groeistrategien, overnames, successen tot rechtzaken in diverse landen, crediteuren saneringen  en faillissementen. Alles met bouwgerelateerde producten zowel in business to business als business to consumer. Daarnaast heb ik het bedrijf altijd gezien als werk- en leerplaats. Ik heb veel ervaring met persoonlijke ontwikkelingsprogrammas runnen binnen het bedrijf.