George Banken

George-Banken1-250
 

‘Je moet doen wat je leuk vindt, dan hoef je nooit meer te werken zei Gandhi ooit en ik ben het daar roerend mee eens. Als je doet wat je leuk vindt dan is de kans groot dat je succesvol wordt.’

Waarom heb je ‘ja’ gezegd tegen Picknick met een Klik ?
Ik draag ondernemerschap een warm hart toe. Ook ik was ooit een startende ondernemer en kenmerkend voor toen en nu nog steeds is, dat ik altijd met passie, toewijding, flexibiliteit, veel actie en plezier (niet voor niets de 5 kernwaarden van Detron) onderneem. Tezamen met mijn ervaring wil ik dit graag meegeven en delen met de startende ondernemers.

Hoe zou je jezelf omschrijven/Wat zijn jouw talenten ?
Ik ben een eigenzinnige ondernemer en druk een stempel op mijn onderneming. Daarnaast ben ik enorm nieuwsgierig en wil altijd en overal het naadje van de kous weten en verwacht dat ook van mijn mensen. Om succesvol te kunnen ondernemen moet je een people person zijn, mensen aanvoelen, weten wat hun drijfveren zijn. De klant staat bij mij altijd voorop. Ook verzamel ik kritische mensen met uiteenlopende achtergronden om me heen. Inbreng vanuit verschillende invalshoeken leidt tot betere beslissingen. En mochten de stemmen staken, dan hak ik de knoop door.

Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer ?
De beursgang in 1999. Een spannende en enerverende tijd, die uiterst succesvol was. Maar ik ambieer geen beursnotering meer. Ik run het liefst een zelfstandig groeiend bedrijf met mooie klanten waar snel beslissingen genomen worden, zonder de last van een beursnotering.

Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven ?
Uiteraard de beursgang, maar op 1 staat toch wel het moment dat het eerste miljoen op de bedrijfsrekening stond. Ik vroeg destijds aan de Rabobank in Veghel of ik die guldens kon zien en voelen. Uiteraard werd daar wat lacherig over gedaan maar ik mocht toch de kluis in waar miljoen gulden lag opgeslagen. Wat een sensatie om dat te zien liggen.

Wat mag een starter verwachten van jou, als inspirator ?
Een eerlijk advies en antwoord. Ik draai er niet omheen.

Wat verwacht jij als inspirator van jouw starters ?
Ik verwacht passie, toewijding, flexibiliteit, veel actie en plezier. Maar ook kritische vragen.