Roger Engelberts

O = CA + NA
Ondernemerschap = continu aanpassen + nooit afwachten

Waarom heb je “ja” gezegd tegen Picknick met een Klik?
Ik pleit voor meer ondernemerschap en zal elke gepassioneerde vraag die daar gesteld wordt proberen te beantwoorden. Enerzijds vanuit serial entrepreneurship achter Koos & Co’s en Imagro, anderzijds als lector Coöperatie & Cocreatie ondernemerschap. Dan moet het wel klikken!

Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Ik ben ondernemend en creatief. Ik ben in staat om mensen te binden, te boeien en te motiveren. Waarbij creativiteit en ondernemerschap sleutelwoorden zijn. Vasthoudend. Daar waar anderen geen uitweg zien, zet ik door en vind de oplossing. Het Kan Wel.  Mijn Twitter-profiel beschrijft misschien wel het beste hoe ik in het leven sta. Betrokken Burger, Dwars Denker, Inspirerende Imagroaan, OndernemendeOttersummer, Verantwoordelijk Vader. Twitter: @KoosKoosVoorU.

Ik word regelmatig door organisaties en (semi)overheid gevraagd voor adviezen, lezingen, trainingssessies en strategische positioneringstrajecten. Maar ook voor mijn kijk op ondernemerschap, businesscases, transitie veehouderij en (glas)tuinbouw,  ben ik de aangewezen persoon.  Ik ben adviseur bij een breed scala aan opdrachtgevers in agri, food en buitengebied.

Waarvan krijg jij energie?
Creëren en realiseren.

Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer?
Resultaatgericht werken.

Wat is het beste advies dat jij van iemand gekregen hebt?
Luisteren is de belangrijkste vaardigheid van communiceren. Ik pleit voor meer gebruik van LSD, daar ben ik wel aan verslaafd: Luisteren, Samenvatten en Doorvragen.

Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven?
In het jaar dat we het Slimste Bedrijf van Nederland werden met 30 collega’s een barre huttentocht maken over de Alpen!

Wat mag een starter verwachten van jou, als Inspirator?
Kritisch Klankbord en Economische Energizer.

Wat verwacht jij als inspirator van jouw starters?
Inzet is omzet en inlevingsvermogen.