Abel Slippens

 

Waarom heb je ‘ja’ gezegd tegen Picknick met een Klik?
Ik ben van mening dat ik zelf veel kansen heb gekregen in mijn ondernemerschap en dat ik die ervaring nu moet delen met de startende-,  doorstartende-, groeiende en afbouwende- en ‘next generation’ ondernemers. Picknick met een Klik is een mooie gelegenheid om weer wat terug te geven en met mensen te delen.

Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Ik heb als ondernemer ervaring in een breed spectrum. Van klein naar groot, van micro tot macromanagement. Daarbij heb ik veel bedrijven van binnen gezien en ben bij een aantal bedrijven nog steeds actief. Zo was en ben ik betrokken overnames en reorganisaties. Ik heb ik mensen tot prestaties gebracht en kon hen verder laten ontwikkelen doordat ze kansen zagen en deze grepen. Ik ben open, direct en duidelijk. Daarbij ben ik helder en simpel in m’n taalgebruik. Andere eigenschappen zijn creatief, niet-bang, zwart-wit, hard, energiek en trouw.

Waarvan krijg je energie?
Ik krijg energie van ondernemers die plannen weten om te zetten in daden. Als je ziet dat iemand je adviezen weet te vertalen naar zijn/haar eigen situatie en daar iets mee doet. En dat kader wil ik graag met mensen werken die weten dat ondernemen een ‘werkwoord’ is.

Wat was uw grootste leermoment als ondernemer?
Voor mij was dat heel stevig op m’n bek gaan en daar dan weer weten uit te komen.

Welk succesmoment zal je altijd bijblijven?
Het bedrijf Sligro zo ver gebracht te hebben om het na 30 jaar sleutelen over te kunnen dragen aan de volgende leider.

Wat mag een starter verwachten van jou, als Inspirator?
Ik verschaf de starters duidelijkheid over de mate waarin ik zijn of haar onderneming kansrijk acht. Ik bied directe en praktische begeleiding ik kan putten uit m’n ruime en brede ervaring in van alles en nog wat.

Wat verwacht je als inspirator van jouw starters?
Dat is eenvoudig: openheid en hard werken.

Wat is jouw favoriete ondernemersquote?
Denken, durven, doen en doorzetten is mijn credo, www.slippens.com geeft meer inzicht in mijn gedachten.