Bob Hutten

HUT_FC_Payoff

Waarom heb je “ja” gezegd tegen Picknick met een Klik?
Omdat Picknick met een Klik een laagdrempelige manier is om startende ondernemers te helpen. Ik ben van mening dat er veel te weinig professionele begeleiding is voor starters en waar dat wel het geval is, blijkt het vaak niet te betalen. Picknick met een Klik  biedt hiervoor een goed alternatief. Rachel is in staat om zowel de starters als de inspirators te enthousiasmeren, dat is een geweldige kwaliteit. Dat heb je nodig als starter. Daarnaast verleent elke ‘inspirator’ geheel onbezoldigd z’n medewerking. Er wordt dus gecoacht vanuit het hart en geholpen vanuit het gunnen. Zo’n een coach wordt deelgenoot van het proces van ondernemerschap en er ontstaat een soort van mentale verantwoordelijkheid voor de starter.

Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Ik ben iemand van het denken, durven, doen en doorzetten. Maar ook van proberen, goede mensen verzamelen, leren van de fouten. Klanten en medewerkers staan voorop en vertrekken vanuit geluk. Talenten selecteren, talenten laten ontdekken en maximaal vrijspelen en ondersteunen. Alleen als je ‘stretcht’ naar een hogere ambitie kun je jezelf, je product en je bedrijf verder ontwikkelen. Je moet fouten maken anders heb je niet ver genoeg gestretcht! En niet vergeten om te genieten van je successen!

Waarvan krijg jij energie?
Van veel zaken. Als onze samenwerkers dingen laten zien die ik zelf niet kan bedenken, maar ook als ze elkaar helpen, zowel zakelijk als privé. Als het ‘wij-gevoel’ prevaleert, het gevoel van voor door en met elkaar! Als je ziet dat onze samenwerkers boven zichzelf uitstijgen. Als de maatschappij waardering uitspreekt voor ons geloof; ‘bijdragen aan een beter leuker, gezonder, comfortabeler, eerlijker, lekkerder en duurzamer leven’. Dat het bedrijfsleven inziet dat je met geluk ook geld kunt verdienen. Talenten die op een prettige wijze Bob Hutten een schop onder zijn kont durven te geven!

Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer?
Loslaten, durven te vertrouwen op de ander. Als je als ondernemer begint ben je een ‘Jezus’ figuur, althans dat moet je zijn om je geloof te verkondigen en een voorbeeld te zijn. Daarbij moet je volgers hebben, je kunt immers niet alles alleen. Maar dan moet je keuzes gaan maken en de juiste mensen om je heen verzamelen en ruimte geven. Vooral voor de dingen waarin je niet het sterkst bent. Thans manage ik m’n bedrijf op basis van: Vertrouwen en ruimte voor ontwikkeling geven. Diegenen moeten die ruimte bespelen en er over communiceren.  En ja hij of zij heeft een eigen aanpak, maakt fouten maar voelt vooral de vrijheid en kan dus groeien.

Wat is het beste advies dat jij van iemand gekregen hebt?
Dat zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Je kunt leren van iedereen.

“Dankbaarheid verandert van wat we hebben in genoeg”; “Delen is het nieuwe hebben” Je moet geen korting geven maar voor hetzelfde bedrag meer waarde toevoegen” (Arjan van Dijk) Intuïtie is verstand dat haast heeft! (Abel Slippens)

Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven?
Het moment dat we met zo’n 400 stakeholders de visie van Hutten in groepjes van 10 doornamen. Dat gebeuren werd gevolgd door een prachtige receptie voor mijn 25 jarig jubileum. Door de medewerkers werd toen tot mijn verrassing een speciale ‘lipdub’ gepresenteerd die op fantastische wijze liet zien wie en wat Hutten is.

Wat mag een starter verwachten van jou, als Inspirator?
Een eerlijk en duidelijk advies, meedenken, durven doen en doorzetten. Een aanpak om te komen tot 365 dagen ondernemen.

Wat verwacht jij als inspirator van jouw starters?
Van de starters verwacht ik transparantie. Een goede balans werk/privé, veel enthousiasme, passie en doorzettingsvermogen en een open mind.

Wat is jouw favoriete ondernemersquote?
“De kunst van  ondernemen is om het beste in onszelf en in de ander naar boven te halen” (Bob Hutten)