Cees Welten

WELTEN_RGB

Waarom heb je “ja” gezegd tegen Picknick met een Klik?
Eigenlijk om drie redenen. Ten eerste kost het me relatief weinig moeite om mensen vooruit te helpen en elke gelegenheid is dus een cadeau! Ten tweede voor mijzelf. Alles werkt twee kanten op, dus zelf verwacht ik ook weer nieuwe dingen te leren. En last but not least vanwege het aanstekelijke enthousiasme van Rachel.

Hoe zou je jezelf omschrijven? / Wat zijn jouw talenten?
Ik ben zakelijk en zeker op de man af. Ik durf daarbij buiten de gebaande paden te lopen en te denken en ben in staat verschillen van mening openlijk en op een prettige wijze te bespreken. Door m’n energieke en overtuigende houding weet ik mensen te enthousiasmeren en te motiveren.

Waarvan krijg jij energie?
Van heel veel grote maar vooral ook kleine dingen. Maar het allermooiste vind ik om te zien hoe mensen zich ontwikkelen. En dat ik daarin mag faciliteren, dat is toch prachtig?

Wat was jouw grootste leermoment als ondernemer?
Een ondernemer ziet niet alleen maar kansen, maar ook bedreigingen die op hem afkomen. Ik heb ervaren dat elke zogenaamde bedreiging die op mijn pad kwam, uiteindelijk een zegen voor m’n bedrijf is geweest

Wat is het beste advies dat jij van iemand gekregen hebt?
Lang geleden, nog ver voor de crisis, heeft een ondernemer eens tegen mij gezegd: “Jij hebt nog niets meegemaakt! Wat jou tot een echte ondernemer maakt is ondernemen ten tijde van crisis. Als je op de bühne 150 medewerkers ontslag moet aanzeggen!”  Jaren later in 2009 stond ik op die bühne. 
Een goede ondernemer ziet bedreigingen aankomen en weet deze op de juiste manier aan te pakken.

Welk succesmoment zal jou altijd bijblijven?
Ik weet niet of ik het een succesmoment mag noemen, maar ik vertelde zojuist over het moment in 2009. Ik stond toen voor 70 collega’s die ik door de crisis moest vragen een handtekening te zetten onder hun ontslagbrief. Na mijn verhaal kreeg ik een staande ovatie.
 Dat was een moment om nooit te vergeten.

Wat mag een starter verwachten van jou, als Inspirator?
Alles wat ik in huis heb, maar vooral eerlijkheid. Als ik iets niet zie zitten dan vertel ik dat. Als mensen een ‘buitenkant’ verhaal houden en niet intrinsiek gemotiveerd zijn, dan prik ik daar doorheen. Dan houdt zo’n verhaal toch geen stand.

Wat verwacht jij als inspirator van jouw starters?
Ik verwacht dus van mijn starters eerlijkheid, echtheid en het vermogen om zichzelf kwetsbaar op te durven stellen.

Wat is jouw favoriete ondernemersquote?
Ik heb er veel en tegelijkertijd geen.
 Elke situatie vraagt om een andere quote.
 Rode draad is wel; dicht bij jezelf blijven. Ik zie te vaak in mijn omgeving dat ondernemers met (tijdelijk) succes ander gedrag gaan vertonen. En ik weet een ding zeker, vroeg of laat komt dit onnatuurlijke gedrag terug als een boemerang.