Radio BNR | 20-1-2017

20 JANUARI | BERT PAULI, KREDIETCRISIS EN PITCHES

Thomas Groenewold

 

20 januari | Bert Pauli, Kredietcrisis en Pitches

Hoe slaagt de provincie Noord-Brabant erin om al jarenlang bovengemiddeld te groeien? Gedeputeerde Bert Pauli, ook wel de stille kracht van Brabant genoemd, is te gast in BNR Zakendoen vanaf de Facility For Future in Den Bosch.

Kredietcrisis
De kredietcrisis had in Europa minder zwaar kunnen zijn als Europese regeringen hun banken anders hadden aangepakt. Dat blijkt uit het proefschrift dat Christiaan van der Kwaak vrijdag verdedigt aan de Universiteit of Amsterdam. Bij BNR Zakendoen legt hij uit wat Europese regeringen anders hadden moeten aanpakken.

Amber Mobility
De regio Brabant puilt uit van de startups gericht op mobiliteit. De laatste telg aan de wilg heet Amber, die met een zelfgemaakte elektrische deelauto de wereld wil veroveren – maar klein begint in Eindhoven. Te gast is bedenker Steven Nelemans.

Ondernemerspanel
Een ondernemer als president, de accountant de deur uit omdat de Belastingdienst toch niet meer functioneert en flexibel werk van 5 minuutjes. Dat allemaal in het ondernemerspanel, met Annemarie Rakhorst, Rachel van de Greef en Geert van de Laar.

Pitches
Start-ups met een goed idee en boordevol ambitie. Iedere week presenteren ze zich in Zakendoen. Met deze keer Karina Klaasen (Drezzunique) en Maurice Smit (Wijzelf).